Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Turcia - HIERAPOLIS PERGAMON ISTANBUL ANKARA CAPPADOCIA


Descriere

CIRCUIT TURCIA
HIERAPOLIS - PERGAMON - ISTANBUL - ANKARA - CAPPADOCIA
Ziua 1. Bucuresti - Antalya
Check-in si imbarcare din aeroportul Henri Coanda pentru zborul Bucuresti - Antalya. Pe aeroportul din Antalya veti fi intampinati de insotitorul de grup, transfer si check-in la hotel. Cazare in zona Antalya.
Ziua 2. Antalya - Selcuk
Dupa micul dejun, deplasare catre provincia Denizli unde veti vizita situl arheologic al orasului antic Hierapolis. Renumit oras in perioada Imperiului Roman, adaposteste si astazi ruine spectaculoase precum Piscina Cleopatrei, Templul lui Apollo sau Teatrul Roman. Timp liber pentru servirea mesei de pranz. Drumul se va continua catre zona Selcuk, unde veti vizita Casa Fecioarei Maria si orasul antic Efes, aflat in patrimoniu UNESCO, important port la Marea Mediterana in timpul Imperiului Roman. Seara, cazare in zona Selcuk.
Ziua 3. Selcuk - Pergamon
Mic dejun. Urmatoarea vizita va fi in fostul centru cultural al Imperiului Roman, Pergamon. Recunoscut pentru inventia pergamentului, fostul oras antic se bucura de o locatie superba, oferind o panorama spectaculoasa asupra orasului Bergama. Pauza pentru servirea pranzului. Continuam traseul spre provincia Canakkale, unde vom vizita legendara cetate Troia, actual sit arheologic, faimoasa pentru vestitul Cal Troian. Cazare in zona Canakkale.
Ziua 4. Canakkale - Istanbul
Dupa servirea micului dejun, periplul continua cu vizita orasului Istanbul, cea mai mare concentrare urbana a Turciei si unicul megalopolis din lume intins pe doua continente. Vom vizita Palatul Dolmabahce, simbol al orasului ce dainuie din timpurile Imperiului Otoman, fiind supranumit Versailles-ul Orientului. Continuam vizitele cu Moscheea Albastra si Catedrala Sf. Sofia, ambele fiind simboluri ale Turciei, adevarate capodopere arhitecturale, ce atrag anual milioane de vizitatori.Cazare la hotel si timp liber la dispozitie. Optional, va invitam sa participati seara la Croaziera pe Bosfor, unde veti avea ocazia sa admirati spectaculoasele palate, moschei si frumoasele cladiri de pe cele doua maluri ale orasului. Ne intoarcem la hotel, cazare in Istanbul.
Ziua 5. Istanbul - Ankara - Cappadocia
Mic dejun si deplasare catre Cappadocia. Prima oprire va fi in capitala Turciei, Ankara, unde vom face o scurta vizita a Mausoleului Mustafa Ataturk. Pauza de pranz va avea loc in regiunea lacului sarat Tuz, al doilea ca marime din Turcia. Ultima vizita din aceasta zi, va fi la orasul subteran Kaymakli, acest tip de orase subterane fiind extins in special in Anatolia Centrala. Kaymakli este una din cele mai mari asezari subterane din aceasta zona si are patru nivele deschise pentru turisti (accesul pe fiecare nivel este dependent de functionarea ventilatiei). Sosire la hotel si cazare in zona Cappadocia.
Ziua 6. Cappadocia
Dupa micul dejun, ne vom bucura de peisajul fabulous al Cappadociei. Veti incepe ziua cu Goreme, unde veti vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul National Goreme, ce fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereti abrupti, piramide sculptate in tuful calcaros. In cele din urma veti vizita din exterior varful celui mai inalt con din tuf calcaros din Uchisar. Dupa pauza de pranz, ziua va continua cu un test al negocierii, regiunea fiind renumita pentru artizani locali, tesatori, bijutieri sau ceramisti. Pe seara, optional, va invitam la un spectacol al Dervisilor Rotitori. Cazare in zona Cappadocia.
Ziua 7. Cappadocia - Antalya
Dupa micul dejun, deplasare catre Konya. Vizitam faimoasa manastire Mevlana, locul in care a luat nastere ordinul religios al dervisilor mevleviti, cunoscuti si sub numele de dervisi rotitori. Manastirea, transformata astazi intr-un muzeu al artelor islamice, gazduieste adevarate comori ale artei si mestesugurilor turcesti. Pauza de pranz va fi pe traseul spectaculos pe care il urmam prin Muntii Taurus. Sosire in Antalya si cazare.
Ziua 8. Antalya - Bucuresti
Mic dejun. Transfer catre aeroportul din Antalya si imbarcare pentru zborul spre Bucuresti.
Servicii incluse
- Zbor dus-intors Bucuresti-Antalya;
- Transfer aeroport-hotel-aeroport;
- Ghid vorbitor de limba romana;
- Cazare 7 nopti la hoteluri de 3*- 4* cu demipensiune:
2 nopti in Antalya;
1 noapte in Selcuk;
1 noapte in zona Canakkale;

1 noapte in Istanbul;
2 nopti in zona Cappadocia;
- Transportul la obiectivele turistice mentionate in program
Servicii neincluse
- Bacsisul pentru ghidul i soferul local, intrarile la obiectivele turistice si sistem audio ghidat - aprox. 194 euro / persoana - obligatoriu se achita la fata locului;
- Mesele de pranz;
- Asigurari medicale;
- Excursii optionale;

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.